Vi arrangerer overlevelsesture

Drømmer du om en stor og spændende udfordring til dig og dit team, på en tur hvor jeres grænser udfordres fysisk og mentalt? Så er du havnet helt rigtigt hos overlevelsestur.dk.

En lærerig oplevelse I sent vil glemme

En kæmpe oplevelse venter, hvor vi tager jer igennem en oplevelsesrig tur i naturen, hvor målet er at i kommer optimalt igennem turen som team, løser de udfordringer i møder så godt som muligt og ikke mindst, undervejs i processen, lærer hinanden rigtig godt at kende. Igennem årene har vi taget tusindvis af deltagere igennem oplevelsen af en overlevelsestur. Ofte huskes turen som et af deltagernes største oplevelser. Vi møder ofte folk, der fortæller livligt om en tur, de var på for 20 år siden, hvilket siger noget om hvilket indtryk en overlevelsestur gør.

Danmarks ældste teambuilding virksomhed 
Turene køres af Danmarks ældste teambuilding virksomhed World of Adventure, som har afholdt ture siden 1992. Under siden “programoversigt” kan I se skitser på en række af de ture, som vi tilbyder på forskellige niveauer og alle ture tilpasses i indhold, så udfordringerne undervejs, og det fysiske niveau, tilpasses den enkelte gruppe.

For et ungt menneske, som endnu ikke kender sig selv så godt, flytter turene enormt meget på den enkeltes forståelse af sig selv og sin kunnen. De finder ud af at de kan langt mere end de selv tror, og selvom de troede de var helt i bund, fysisk og mentalt, så kommer de igennem turen.  

Når erfarne teams, der har arbejdet sammen over længere tid, skal finde nye værktøjer til at tage dem op på et endnu højere samarbejdsniveau, så er overlevelsesturen bestemt en mulighed. Her vil teamet både blive presset og må finde løsninger under selv svære omstændigheder. Desuden får de nogle uforglemmelige oplevelser af hvordan de sammen løser selv de sværeste udfordringer. Disse oplevelser er meget værd, når man i hverdagen står overfor svære problemer og er tvunget til at finde løsninger.

Selve tanken bag en overlevelsestur er, at turen indeholder udfordringer, som både kan bestå i oplevelserne, den fysiske bevægelse på turen og mængden af mad man får. Alt sammen nogle variabler der kan skrues op og ned for. 

Hvad er en overlevelsestur? 
En overlevelsestur er et udtryk for en tur, hvor man bevæger sig igennem et givent terræn, til fods, pr. båd eller eksempelvis på en cykel. Løbende møder man udfordringer, som skal løses for at kunne komme videre. Det kan være samarbejdsøvelser, navigation med kort og kompas eller konstruktioner, der skal bringe teamet videre. 

Fødeindtag kan gøres til en udfordring 
Alt efter hvad man lyster, så kan man på turen supplere med begrænset mængder af kalorier, og til tider gøres teamets fødeindtag til noget, der afgøres i forhold til teamets løbende præstation. 

Én eller flere større udfordringer 
Undervejs vil der være en eller flere større udfordringer, som er afgjort af hvilken type tur man har valgt. Det kan eksempelvis være en stor svævebane, en rapelling, en træklatring eller sejltur. Turen indeholder som regel en mindre mængde søvn og fortsætter gerne ind i de mørke timer, hvor opsætning af bivuakker og tænding af bål, efter en allerede lang tur, kan udgøre en ganske stor udfordring. 

At lære om sin egen og andres adfærd 
Alt sammen er med til at give deltagerne en stor indsigt i deres egne adfærdsmønstre og lære sig selv bedre at kende i pressede situationer. Desuden viser turen noget om hvordan andre agerer under samme omstændigheder, og hvordan man samarbejder med personer under pres. Alt i alt byder turene på store oplevelser og store følelser undervejs.

Turen tilpasses gruppens sammensætning
Der er selvfølgelig forskel på hvordan en tur opleves, alt efter alder og fysik. Men i al almindelighed er det ikke noget der gør, at du ikke kan deltage på en overlevelsestur. Der vil altid være en tilpasning af turen, efter vi har vurderet gruppens sammensætning. 

Du bør ikke deltage, hvis…
Der er dog situationer, hvor du ikke bør deltage. Er du eksempelvis gravid, har dårligt hjerte eller andre sygdomme, som gør din krop ikke bør presses. Derimod har vi haft diabetikere og personer med skulder- eller rygproblemer med på turene mange gange, som er klaret ved at lave en let tilpasning af spillereglerne, for de enkelte personer. 

Mulighed for at være med på dele af turen
Vi har også til tider taget personer ud af turen en kort periode, for at de får genopladet energien og så er de hoppet på igen senere. Er man i tvivl, så er der altid mulighed for at foretage en forespørgsel på en tur. Meddel altid inden turen, hvis man mener man har skader eller sygdomme, vi bør kende til.

Hvis du har et ønske om et helt unikt design, med et helt specielt indhold, så er det bestemt også muligt. Vi har igennem tiden lavet mange versioner af overlevelsesture, med alt fra spisning på hvide duge i skoven, til implementering af watercast (udspring fra RIB både) og en helikoptertur. Turene kan også kombineres med at teamet lander ved et lækkert hotel, hvor deltagerne forkæles, fester og får en god nats søvn inden turen går hjem. Desuden kan turene tilføres forskellige opsamlinger, hvor oplevelserne bearbejdes ud fra et læringsperspektiv. 

Ekstra tillæg ved specialdesignede ture 
Forvent, at når turen skal specialdesignes, og evt. afholdes et sted hvor vi ikke tidligere har været, så vil omkostningen stige, men så får i også muligheden for jeres helt eget design. Ring og tag en snak med en af vores konsulenter om mulighederne.